Pas napao četverogodišnjeg dječaka

Radiosarajevo.ba
Pas napao četverogodišnjeg dječaka

Četverogodišnje dijete iz Stare Pazove u Srbiji postalo je žrtva nemilosrdnog napada psa, koji ga je teško ozlijedio. Pas je dječaku otkinuo obraze i dio lubanje, a iz čeljusti bijesne životinje u posljednji trenutak ga je spasio komšija, javljaNet.hr.

Do tragične nesreće došlo je u dvorištu porodične kuće dok se četverogodišnji dječak igrao sam. Njegova majka smatra da se dijete najvjerojatnije popelo na vrata boksa, pa ga je pas ili povukao ili je dječak sam pao u njega.

Ona kaže da je pas bio štene koje su dobili od prijatelja.

”Imao je godinu dana. On je naš ljubimac s kojim se djeca igraju i nikad ranije nismo imali problema. Ne znam što mu se odjednom dogodilo”, priča majka koja, uz žrtvu, ima još četvero djece.

U trenutku nesreće majka mališana bila je na tržnici, otac na poslu, a braća i sestre u školi. Najstarija sestra gledala je televiziju u sobi i ništa nije čula. U pomoć mu je pohitao teško bolestan komšija.

”Magla mi je pala na oči jer je krvavo dijete ležalo na podu”, ispričao je komšija te rekao da je mališanu pas odgrizao dio lubanje i kožu na obrazima.

Branislav Trifunović, doktor u bolnici u Tiršovoj, koji je operirao dječaka, potvrdio je da se oporavlja i da je njegovo stanje zasad stabilno.

”Operacija je trajala gotovo šest sati. Glava mu je zašivena, ostaje nam da se nadamo da će se moj sin oporaviti od stresa i rana”, rekla je dječakova majka te dodala da je mališan svega svjestan i da komunicira s njom.

”Nadležne komunalne institucije odvele su agresivnu životinju, a policija je napravila uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije