Užas u Parizu: Muškarac usmrtio nožem njemačkog turistu, jedna osoba povrijeđena

4
Radiosarajevo.ba
Užas u Parizu: Muškarac usmrtio nožem njemačkog turistu, jedna osoba povrijeđena
Foto: X.com / Napad u Francuskoj

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin potvrdio je da je osumnjičeni muškarc napao turiste, ubio jednog i ranio još dvojicu.

"Policija je upravo hrabro uhapsila napadača koji je napao prolaznike u Parizu, oko Quai de Grenelle. Jedna osoba je poginula, a jedna je ranjena koju su liječili pariski vatrogasci. Molimo izbjegavajte to područje", napisao je ministar na platformi društvene mreže X.

Kako su objavili AFP i Le Parisien, napadač je napadao prolaznike nožem i čekićem. Njemačkog turistu ubio je nožem. Policija ga je pronašla s ubodnim ranama na leđima i ramenima.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Osumnjičeni je prije hapšenja uzvikivao "Allahu Akbar" ("Bog je najveći"), rekao je Darmanin, potvrđujući informaciju AFP-a. Osumnjičeni je bio poznat po radikalnom islamizmu i psihijatrijskim problemima, te je rekao da ne može podnijeti situaciju u Gazi, dodao je Darmanin.

Napadač je rođen u Francuskoj i Francuz je, saopštilo je parisko javno tužilaštvo.

[twitter]https://twitter.com/RadioGenoa/status/1731175322568040871[/twitter]

Tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da još nije zadužilo istragu.

"Policija je vrlo brzo neutralisala napadača. Pokušali smo da spasimo život ovom čovjeku. Radi se o čovjeku koji je poginuo, a oni (ljudi koji su napadnuti) bili su turisti", rekao je dr Patrick Pelloux za BFM TV, prenosi France24

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije