Vozač koji je usmrtio dvije osobe u saobraćajnoj nesreći osuđen na 15 godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Vozač koji je usmrtio dvije osobe u saobraćajnoj nesreći osuđen na 15 godina zatvora
Facebook / Ilustracija

U prostorijama Kantonalnog suda Novi Travnik izrečena je presuda Sifetu Čakiću zbog smrti Gabriela Gučanina i nerođene bebe Marte Badrov, koji su 6. novembra 2022. poginuli u saobraćajnoj nesreći u Nević polju.

Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao kaznu zatvora za Sifeta Čakića u trajanju od 15 godina, te zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 5 godina.

Tužiteljstvo Srednjebosanskog kantona tražilo je maksimalnu kaznu od 20 godina, a osuđeni Sifet Čakić ima rok od 15 dana da se žali Vrhovnom sudu na ovu odluku suda iz Novog Travnika.

U BKC-u održano Večer za Sidrana

U BKC-u održano Večer za Sidrana

Sestra Gabriela Badrov (28) je 6. novembra 2022. otišla po svog brata Gabriela Gučanina (18) u Novi Travnik s nadom da će ga sigurno dovesti kući.

Samo nekoliko minuta prije dolaska kući, Sifet Čakić iz Opare, u mjestu Nević Polje gdje je područje zabranjenog preticanja, ograničenje brzine 60 km/h i puna linija, prema neslužbenim informacijama 'utrkivao' se sa svojim prijateljima koji su bili u druga dva automobila.

Presuda za mučan slučaj u BiH: Ocu sedam godina zatvora za zlostavljanje kćerke, davao joj i - drogu

Presuda za mučan slučaj u BiH: Ocu sedam godina zatvora za zlostavljanje kćerke, davao joj i - drogu

Prilikom preticanja, velikom brzinom, direktno i bez tragova kočenja, udario je u automobil u kojem su se nalazili Gabriel Gučanin i Gabriela Badrov, koja je bila u petom mjesecu trudnoće.

Gabriel je na mjestu nesreće izgubio život zbog direktnog udara, dok je Gabriela zadobila teške tjelesne ozljede i izgubila dijete.

Prošla je godina dana od nesreće, a Sifet je tek u junu ove godine na sudu izrazio žaljenje i izjavio saučešće porodici koja je pretrpjela tragediju.

Podsjećamo da su osobe koje su uzrokovale nesreću otišle s mjesta nesreće prije dolaska policije, ne pruživši pomoć bratu i sestri. Pomoć su im pružili ljudi u automobilima koji su bili iza njih, piše Crna hronika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije