Užas u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus, povrijeđeno 27 učenika  

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus, povrijeđeno 27 učenika   
Foto: WDR / Mjesto na autoputu gdje se prevrnuo autobus

Dvospratni autobus koji je prevozio srednjoškolce iz njemačkog grada Marburga sjeverno od Frankfurta doživio je nesreću u regiji Sauerland na putu prema Engleskoj.

Prema policiji, povrijeđeno je 27 učenika u dobi od 14 do 15 godina, četiri ozbiljno. Odvezeni su u bolnicu, no životi četvero djece nisu u opasnosti, rekla je policija u nedjelju, prenosi Hina.

Pet nastavnika koji su bili u pratnji djece na školskom izletu, kao i vozač autobusa, prošli su bez povreda, rekao je glasnogovornik policije u nedjelju. Međutim, mnogi su u stanju šoka.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Autobus koji je prevozio ukupno 73 osobe iznenada se prevrnuo rano u nedjelju na autoputu A45 blizu zapadnog njemačkog grada Wendena, prema izvještajima. Zaustavio se na tvrdoj i travnatoj površini.

Uzrok nesreće prvobitno je ostao nepoznat, rekao je policijski glasnogovornik, no tim za uviđaj obavio je istraživanje na mjestu događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije