Užas u Freiburgu: Sedmorica Sirijaca i Nijemac četiri sata silovali djevojku

Radiosarajevo.ba
Užas u Freiburgu: Sedmorica Sirijaca i Nijemac četiri sata silovali djevojku
Foto: Bild/Facebook / Prvoosumnjičeni Majd H.
Žučne rasprave o migrantskoj politici njemačke vlade dodatno je rasplamsao šokantni zločin u Freiburgu.

Javnosti su tek sada saopšteni detalji onoga što se dešavalo prije dvije sedmice u jednoj tamošnjoj diskoteci, piše Bild.

Žrtva zločina je 18-godišnja djevojka a sve je počelo kada joj je glavnoosumnjičeni, 21-godišnji državljanin Sirije Majd H., prodao tabletu ekstazija.

Pretpostavlja se da joj je Majd H. potom dao piće u kojem je bilo sredstvo za omamljivanje, uspavao je, odveo u grmlje ispred diskoteke i tamo silovao. Najgore je tek uslijedilo: Majd je doveo prijatelje koji su puna četiri sata silovali bespomoćnu djevojku.

Već su uhapšena osmorica silovatelja – sedmorica Sirijaca i Nijemac – a policija pretpostavlja da je u brutalnom seksualnom zločinu učestvovalo do 15 osoba!

Prema informacijama visokotiražnog Bilda, Majd H. je već bio pod istragom zbog silovanja, odnosno postoje indicije da je trebao biti u pritvoru u trenutku ponavljanja zločina.

Svi silovatelji su poznati policiji, uhapšeni Sirijci su živjeli u obližnjem izbjegličkom centru, a glavnoosumnjičeni Majd H. je 2014. došao u Njemačku. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije