Užas u Austriji: Bosanac (22) brutalno pretučen u Salzburgu

5
Radiosarajevo.ba
Užas u Austriji: Bosanac (22) brutalno pretučen u Salzburgu
Foto: meinbezirk.at / Ilustracija / Policija u Salzburgu

U petak ujutro u staroj jezgri Salzburga brutalno je pretučen 22-godišnjak. Policija je uspjela uhititi jednog od dvojice počinitelja.

U petak u ranim jutarnjim satima došlo je do svađe na Rathausplatzu u Salzburgu. Sudjelovali su 20-godišnji Nijemac iz Bavarske, nepoznati počinitelj i 22-godišnji bh. državljanin iz Tennengaua. Nasilnici su mladića iz BiH napali i udarili šakama nakon što su se verbalno posvađali.

Kada je žrtva već bila na zemlji, dvojica počinitelja su ga udarali nogama po glavi i gornjem dijelu tijela. Kada je policija u patroli prolazila u blizini mjesta zločina, uočila je situaciju.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Nakon kraće potjere, službenici su uspjeli uhapsiti počinitelja, 20-godišnjeg Nijemca. Pružao je toliki otpor da je četvoricu policajaca povrijedio prilikom hapšenja.

Žrtva je s neutvrđenim povredama prevezena u bolnicu. U međuvremenu, policija traga za drugim osumnjičenim, piše portal Kroativ

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije