Užas u Australiji: Osuđeni diler porijeklom iz Albanije ubio kćerku jer se drogirala

Radiosarajevo.ba
Užas u Australiji: Osuđeni diler porijeklom iz Albanije ubio kćerku jer se drogirala
Foto: Instagram / Petrit i Sabrina Lekaj

Osuđeni diler Petrit Lekaj ubio je 20-godišnju kćerku Sabrinu zbog toga što je konzumirala narkotike.

Ubistvo se desilo u julu prošle godine u trenutku kada je Sabrina namjeravala krenuti ka Adelaidu. Lekaj ju je osam puta izbo.

Njeno tijelo je pronađeno u automobilu Mercedes koji je pronađen 250 metara od porodične kuće u Kidman Parku, piše britanski dnevni list The Daily Mail.

Na današnjem ročištu, advokat Lekaja Ben Sale je rekao da njegov štićenik ne može da objasni svoj postupak.

Lekaj, koji je poznat u albanskoj zajednici u Adelaidu, je sa sobom imao 15 centimetara dug nož u trenutku kada se vozio s kćerkom.

Dok je sjedio u atuomobilu, koji mu je bio rođendanski poklon, Sabrina mu je pričala o njenom načinu života. Poručio joj je da je upropastila svoj život, na šta mu je ona odgovorila da je "nije briga". Nakon toga je uzeo nož da bi je "uplašio". Nož joj je zabio u stomak dok je gledala kroz prozor automobila, navodi The Daily Mail. Dok je vrištala tražeći pomoć, on je sjeo na stražnje sjedište i zbo je još sedam puta.

Lekaj je pronađen dok je sjedio pored ubijene kćerke. Teško povrijeđena, transportovana je u bolnicu u Adelaidu.

Advokat smatra da sud treba uzeti u obzir da je Lekaj priznao ubistvo kćerke.

Tužilaštvo je podsjetilo na njegovu kriminalnu prošlost koja seže još u august 1996. kada je pritvoren zbog umiješanosi u trgovinu narkoticima. Prošle godine je osuđen za trgovinu heroinom. Prije 13 godina je osuđen i novčano kažnjen zbog posjedovanja kanabisa. Novčano je kažnjen i zbog skladištenja municije u skladištu. Osuđen je i zbog toga što je uzgajao kanabis u količini većoj od zakonom propisane. 

Sljedeće sedmice će 49- godišnjem Lekaju biti izrečena presuda za ubistvo kćerke.

Sabrina je bila jedna od najboljih učenica. Srednju školu je završila s prosjekom 99,35. Pohađala je katoličku školu Nazareth u Adelaideu. Posebno je bila uspješna u biologiji i relgijskim predmetima. Primljena je na Univerzitet Južne Asutralije gdje je pohađala studij klavira, piše The Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije