Užas: Razrezao trbuh supruge da bi saznao spol djeteta

0
Radiosarajevo.ba
Užas: Razrezao trbuh supruge da bi saznao spol djeteta
Foto: EPA-EFE / Policija u New Delhiju/Ilustracija

Indijac koji je želio doznati spol djeteta razrezao je srpom trbuh trudne supruge i nanio je po život opasne ozljede dok je njihov nerođeni sinčić umro, saopćila je policija u ponedjeljak.

Žena se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici u New Delhiju, a muškarac je uhapšen, saopćila je policija u Budanu, u državi Uttar Pradesh.

Golu Singh, brat unesrećene žene, je kazao da je njezin suprug želio doznati spol djeteta jer par već ima pet kćeri te ju je napao srpom i rasporio joj trbuh.

Nemili se događaj dogodio u subotu, a žena je u nedjelju rodila mrtvorođenče, objasnila je policija, piše Hina.

Na kćeri se u Indiji često gleda kao na teret jer im porodice na udaji moraju plaćati miraz, dok se dječake slavi kao one koji osiguravaju egzistenciju obitelji te oni nasljeđuju imovinu i nastavljaju obiteljsku lozu.

Pobačaji ženskih fetusa su u Indiji zabranjeni, no zbog prednosti koja se daje dječacima, broj novoređenih djevojčica se i dalje stalno smanjuje.

Prema službenim podacima, broj djevojčica na 1.000 dječaka između 2015. i 2017. iznosio je 896. U razdoblju od 2014. i 2016. bilo je 898 djevojčica na 1.000 dječaka, a između 2013. i 2015. ih je bilo 900.

Zakoni u Indiji također brane liječnicima i zdravstvenim djelatnicima da roditeljima otkriju spol nerođenog djeteta, a samo licencirani liječnici smiju izvoditi pobačaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije