Uragan Florence udarit će na istok SAD-a, vjetrovi pušu do 300 km/h

Radiosarajevo.ba
Uragan Florence udarit će na istok SAD-a, vjetrovi pušu do 300 km/h
Foto: Screenshot: ABC News/YouTube / Uragan Florence
Uragan Florence prijeti istočnoj obali SAD-a. Trenutno se nalazi na zapadnom dijelu Atlantika, između Bahama i Bermude.

U naredna dva dana očekuje se njegovo jačanje te bi time postao uragan četvrte kategorije i na njegovom putu mogla bi se naći cijela istočna obala.

Florence bi, prema prognozama, trebao zahvatiti savezne države od Floride preko Virginije do Mainea već u petak, donoseći vjetrove s udarima jačim od 300 kilometara na sat i obilnu kišu koja će uzrokovati poplave.

Uragan Florence - undefined

Foto: Screenshot: ABC News/YouTube: Uragan Florence

Florence će, kako navode prognostički modeli, pogoditi i Washington i New York, ali i Boston, Philadelphiju, Miami i druge veće gradove na istoku SAD-a. Očekuje se da će nadležne službe sredinom sedmice upozoriti milione građana na moguću evakuaciju.

Društvenim mrežama kruže fotografije iz trgovina na kojima se vide opustošene police i redovi na blagajnama jer se stanovnici žele čim prije i što bolje opskrbiti namirnicama.

Mnogi strahuju da se ne ponovi uragan Katrina iz 2005. godine, koji je u kratko vrijeme opustošio New Orleans i okolicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije