Uplakana Sanna Marin: "I ja sam samo čovjek, ponekad čeznem za svjetlom usred tamnih oblaka"

7
Radiosarajevo.ba
Uplakana Sanna Marin: "I ja sam samo čovjek, ponekad čeznem za svjetlom usred tamnih oblaka"
FOTO: Screenshot / Finska premijerka Sanna Marin

Finska premijerka Sanna Marin ponovo se obratila javnosti nakon snimaka s privatnih zabava na kojima se moglo vidjeti kako se zabavlja i pleše u društvu influensera i muzičara iz Finske.

Izjavila je kako svakodnevno vrijedno radi, ali da to ne znači da ne treba imati pravo na privatnost, prenosi Guardian.

"Ja sam samo čovjek", rekla je Marin novinarima danas na konferenciji svoje Socijaldemokratske stranke. Na rubu suza rekla je da i ona ponekad čezne za "radošću, svjetlom i zabavom usred tamnih oblaka".

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Da li je 'vrući ples' premijerke Finske zaista skandal?

Da li je 'vrući ples' premijerke Finske zaista skandal?

"Nisam izostala niti jedan dan s posla. Želim vjerovati da će ljudi više gledati ono što radimo na radnom mjestu, nego na ono što radimo u slobodno vrijeme. Nikada nisam ostavila niti jedan zadatak nedovršen. No i dalje učim. Svoj posao i dalje radim jednako dobro kao i do sada. Razmišljam o Ukrajini, razmišljam o svojim sugrađanima i radim svoj posao", kazala je finska premijerka, 36-godišnjakinja.

Ona je 2019. godine izabrana na dužnost kao najmlađa šefica vlade Finske ikada.

Upitana hoće li išta promijeniti u svom ponašanju, Marin je rekla kako lično ne vidi ništa loše u tome da "i mi političari imamo slobodno vrijeme, provodimo ga s prijateljima".

Kazala je da je na glasačima na izborima da "procijene je li im to prikladno i šta o tome misle".

Protivnici su Marinino ponašanje opisali kao neprimjereno i kazali da njezin izbor prijatelja pokazuje nedostatak sposobnosti prosudbe, te kako su ju fotografije i video sa zabave vrlo lako mogle učiniti žrtvom ucjene, što bi potencijalno ugrozilo finsku sigurnost.

No veliki dio javnosti zdušno je stao u odbranu njena prava na zabavu. Finkinje su tako objavili vlastite videosnimke na kojima plešu i piju kako bi pokazale svoju podršku premijerki, dok je sama Marin rekla kako se nada da će "u 2022. godini biti prihvaćeno da čak i oni koji donose odluke mogu plesati, pjevati i ići na zabave".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije