SAD / Uoči odlaska iz Bijele kuće: Melania prekršila tradiciju dugu 70 godina

19. 01. 2021. u 20:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 300

Melania Trump s Donaldom sutra napušta Bijelu kuću a da nije ispoštovala dugogodišnju tradiciju i pozvala Jill Biden u posjet, piše CNN.

Ova 70 godina duga tradicija, tokom koje prva dama na odlasku poziva novu prvu damu kako bi joj pokazala obiteljsko krilo zgrade, omogućuje dvjema ženama da razgovaraju o životu u Bijeloj kući te da prethodna pomogne svojoj nasljednici da se smjesti prije inauguracije.

Prva je to učinila Bess Truman, žena Harryja Trumana, kad je u pedesetima pozvala u posjet Marnie Eisenhower, suprugu novoizabranog predsjednika Dwighta D. Eisenhowera.

Njen su primjer slijedile sve naredne prve dame, ali ne i Melania.

Melania je svojedobno bila u ovakvom posjetu kod Michelle Obame 2017, a njih su dvije tom prilikom razgovarale o odgoju djece u Bijeloj kući.

Donald Trump je također izjavio da neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji, a to je prvi put u 150 godina da jedan bivši predsjednik neće prisustvovati inauguraciji svog nasljednika.

Dva dana prije odlaska iz Bijele kuće Melania je objavila i oproštajnu videoporuku u kojoj je izjavila da su protekle četiri godine za nju bile nezaboravne i da "nasilje nikad nije rješenje".

"U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Bijeloj kući mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svjedočanstva ljubavi, domoljublja i odlučnosti", rekla je između ostalog, podsjeća Index.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)