Unuka fašističkog diktatora Mussolinija najpopularnija na izborima u Rimu

0
Radiosarajevo.ba
Unuka fašističkog diktatora Mussolinija najpopularnija na izborima u Rimu
Foto: Facebook/Rachele Mussolini / Mussolinijeva unuka najpopularnija na izborima u Rimu

Rachele Mussolini, unuka italijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija, osvojila je najveći broj glasova na izborima za gradsko vijeće u Rimu, pokazali su zvanični rezultati.

Predstavljajući stranku Braća Italije (Fratelli d'Italia), koja potiče od neofašističke konzervativne stranke Italijanskog socijalnog pokreta, Mussolini je dobila 8264 glasa, piše CNN.

U intervjuu za dnevni list La Repubblica u srijedu Mussolini je rekla kako vjeruje da su se birači manje fokusirali na njeno prezime, a više na "inicijative" koje je pokretala tokom mandata u gradskom vijeću.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

"U školi su upirali prstom u mene, ali onda se pojavila Rachele i osoba je prevladala nad prezimenom, koliko god to ime bilo opterećujuće", rekla je Mussolinijeva unuka.

Upitana o svojim stavovima o fašizmu, Rachele je italijanskim novinama odgovorila: "Da bismo se pozabavili ovom temom, morali bismo razgovarati do sutra ujutro", prenosi portal Index.hr

Rachele Mussolini nije prvi potomak italijanskog diktatora koji je ušao u politiku. Njena polusestra Alessandra Mussolini bila je zastupnica u Parlamentu u stranci desnog centra Narod slobode (Il Popolo della Libertà) Silvija Berlusconija, a bila je i zastupnica u Europskom parlamentu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije