Umro muškarac koji je imao 38 žena, 89 djece i 36 unučadi

1
Radiosarajevo.ba
Umro muškarac koji je imao 38 žena, 89 djece i 36 unučadi
Foto: deccanherald.com / Ziona Chana bio je voda vjerske sekte

U indijskoj državi Mizoram umro je 76-godišnjak za kojega se vjeruje da je glava najbrojnije svjetske porodice.

Ziona Chana bio je vođa vjerske sekte koja je prakticirala poligamiju, a umro je u nedjelju, iza sebe ostavivši 38 supruga, 89 djece i 36 unuka, piše Hina.

Vijest je potvrdio glavni ministar države Mizorama, Zoramthanga, koji je na Twitteru izrazio saučešće članovima porodice. Chana je navodno patio od dijabetesa i povišenoga krvnog pritiska.

Doktori su za novinsku agenciju PTI rekli da se njegovo stanje pogoršalo dok je bio u svojem domu u selu Baktawng Tlangnuam. U nedjelju navečer prevezen je u bolnicu, gdje je po dolasku proglašen mrtvim.

BBC piše da je teško pouzdano kazati je li Chana doista bio glava najveće svjetske porodice s obzirom na to da u svijetu postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu.

Istodobno je teško precizno procijeniti brojnost članova porodice. U najmanje jednom izvještaju stoji da ima 39 supruga, 94 djece, 33 unuka i jednog praunuka, što je ukupno 181 član porodice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije