Umjesto Božićne, greškom isprintali Tupacovu pjesmu

Anadolija
Umjesto Božićne, greškom isprintali Tupacovu pjesmu
Na Božićnom festivalu u glavnom gradu Šri Lanke Colombu vjernici su umjesto stihova katoličke molitve "Zdravo Marijo", u printanom izdanju dobili stihove istoimene pjesme poznatog repera Tupaca Shakura.

Riječ je o najvećoj vjerskoj manifestaciji povodom Božića u Šri Lanki gdje je vjernicima u objektu pozorišta Nel Pokuna podijeljeno oko 1.000 printanih izdanja čestitki za Božić sa stihovima pjesme "Zdravo Marijo".

Umjesto katoličke molitve majci Božjoj, na stihovima se našla Tupacova pjesma u kojoj govori o nasilju bandi, drogi, seksu i zagrobnom životu.

Iako je nejasno kako je došlo do greške u štampanju, jasno je da je riječ o pjesmi "Zdravo Marijo" koju je Tupac napisao 1997. godine.

Fotografije pjesme slavnog američkog repera Tupaca ubrzo su se pojavile na društvenim mrežama, a vijest su prenijeli svjetski mediji.

Slavni Tupac koji se smatra najvećim izvođačem hip-hopa svih vremena, ubijen je iz vatrenog oružja 1996. godine u Las Vegasu, kada mu je bilo 25 godina.

Pjesma "Zdravo Marijo" bila je zadnji singl koji je objavljen nakon njegove smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije