Kraljica Elizabeta II propušta Božićnu misu zbog zdravstvenih problema

Anadolija
Kraljica Elizabeta II propušta Božićnu misu zbog zdravstvenih problema
Britanska kraljica Elizabeta II propustit će tradicionalnu jutarnju božićnu misu zbog teške prehlade, saopćila je u nedjelju Buckinghamska palača.

Britanska kraljica, koja se oporavlja od prehlade, propustiće jutarnju božićnu misu u crkvi koja se nalazi u blizini kraljevskog imanja Sandringham u Norfolku, 177 kilometara sjeverno od Londona.

Jutarnja božićna misa je dio tradicije kraljevske porodice, a mnogobrojni lokalni stanovnici okupljaju se ispred crkve kako bi vidjeli britansku kraljicu.

Iz Buckinghamske palače su ranije ove sedmice saopćili da se kraljica i njen suprug princ Philip oporavljaju od "teške prehlade".

Zbog toga su odgodili put iz Londona za Sandringham, ali su dan kasnije nego što je očekivano stigli u dvorac koristeći helikopter umjesto voza.

Kraljica Elizabeta II napunila je 90 godina, a njen suprug Philip, koji ima srčanih i drugih zdravstvenih problema ima 95 godina. 

Britanska kraljica će božićnu čestitku uputiti putem ranije snimljenog videa, a kako javljaju tamošnji mediji, ona će najviše pohvale uputiti britanskim olimpijskim i paraolimpijskim sportistima koji su je inspirisali protekle godine. 

Poruka će biti emitirana širom Velike Britanije i većini zemalja članica Commonwealtha u nedjelju poslijepodne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije