Ulični rat u glavnom gradu Europske unije

2
Radiosarajevo.ba
Ulični rat u glavnom gradu Europske unije
Twitter/Screenshot / Neredi u Bruxellesu

Neredi jsu izbili na protestu protiv COVID mjera u Bruxellesu u nedjelju, na kojem je učestvovalo nekoliko desetaka hiljada ljudi, javlja Guardian.

Marš je započeo mirno, ali policija je kasnije ispalila vodene topove i suzavac kao odgovor na grupu učesnika koji su policiju gađali raznim predmetima.

Nekoliko demonstranata zatečenih u sukobu nosilo je kapuljače i flamanske nacionalističke zastave. Sukob s policijom dogodio se u blizini vladine četvrti belgijskog glavnog grada.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Policija je saopćila da je 35.000 protestanata marširalo sa Sjevernog kolodvora u Bruxellesu protiv nove runde mjera COVID-a koje je vlada najavila u srijedu.

Demonstracije, nazvane "Zajedno za slobodu", uglavnom su bile usmjerene na zabranu pristupa necijepljenima u mjestima kao što su restorani i barovi. Europa se bori s još jednim valom zaraza i nekoliko je zemalja pooštrilo granice unatoč visokom nivou cijepljenja, naročito na zapadu kontinenta, prenosi Jutarnji.hr

Belgija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena posljednjim valom, u srijedu je proširila svoja pravila rada od kuće i pojačala ograničenja necijepljenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije