Gradonačelnik poginuo u borbama, 2022. godine pristupio Oružanim snagama Ukrajine

0
Radio Sarajevo
Gradonačelnik poginuo u borbama, 2022. godine pristupio Oružanim snagama Ukrajine
Foto: X / Oleksandr Baklikov

Oleksandr Baklikov, gradonačelnik grada Lebedina u Sumskoj oblasti, poginuo je tijekom borbene misije, piše Ukrajinska Pravda. Baklikov je služio u 47. zasebnoj mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine.

"Ukrajina je izgubila heroja i domoljuba. Još uvijek ne mogu vjerovati da je moj kolega, prijatelj Oleksandr Baklikov, gradonačelnik grada Lebedin u Sumskoj oblasti, poginuo na prvoj crti", napisao je na Facebooku Jurij Bova, gradonačelnik Trostianeca. 

Pridružio se vojsci prije 19 mjeseci

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Baklikov je rođen u Lebedinu, gdje je radio kao tokar i učitelj. Imao je privatni obrt i bio na čelu dva  mala preduzeća. Index prenosi da je za gradonačelnika prvi put izabran 2015. godine. Također je pobijedio na izborima u novembru 2020. godine. 

13. septembra 2022. je na svom Facebooku profilu objavio da će se pridrućiti ukrajinskim oružanim snagama, poručivši "Ne postoje bivši padobranci. Za mene, zdravog, iskusnog padobranca, nevjerojatno je bolno pokapati našu djecu koja ginu za Ukrajinu, za svakoga od nas".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije