Ukrajinci tvrde: Napali smo ruske okupatore super moćnim oružjem

2
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci tvrde: Napali smo ruske okupatore super moćnim oružjem
Foto: EPA / Ukrajinci tvrde: Napali smo ruske okupatore super moćnim oružjem

Invazija Ruske Federacije na Ukrajinu danas je ušla u 90. dan. Situacija na frontu je i dalje vrlo neizvjesna, a žestoke borbe i dalje traju.

Ukrajinska vojska je objavila video-snimak za koji tvrdi da je prvi javno objavljen snimak napada dronom kamikazom na ruske položaje.

"Operateri naših specijalnih snaga razvili su vještine korištenja još jednog modernog oružja. Primjer za to je uništavanje ruskog tenka i njegove posade. Prema riječima naših vojnika, ruski okupatori su sjedeli na tenku i pili alkohol. Ali uobičajene aktivnosti ruskih okupatora prekinute su neočekivanim napadom iz vazduha", saopštio je Generalštab ukrajinske armije.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Savremeni dron kamikaza, naoružan snažnim eksplozivom, udario je pravo u tenk i nanio nepopravljivu štetu neprijatelju. Cijeli proces je snimljen kamerom drona. Ovaj snimak se objavljuje prvi put, ali imajte na umu da naši specijalci konstantno koriste kamikaze dronove tokom rata", navodi se u opisu snimka.

Ovo moćno oružje ukrajinska strana je dobila u jednom od paketa pomoći koju joj skoro svakodnevno šalju zapadni saveznici.

Ruska strana se do ovog trenutka nije oglasila nakon ovog snimka, a nema sumnje da su ovim pretrpjeli još jedan težak udarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije