Ukrajinci izveli masovni napad na ruske ciljeve na Krimu: Došlo do velikog požara u rafineriji

2
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci izveli masovni napad na ruske ciljeve na Krimu: Došlo do velikog požara u rafineriji
Foto: Maxar / Satelitski snimci

Ruska protuzračna obrana i Crnomorska flota uništile su tokom protekle noći šest čamaca i 102 ukrajinske bespilotne letjelice, saopštilo je u petak, 17. maja, rusko ministarstvo odbrane.

Ukrajinci su u dvodnevnom napadu pogodili ruske vojne ciljeve u okupiranom lučkom gradu Sevastopolju, te je izbio požar u ruskoj rafineriji nafte Tuapse.

Na satelitskim snimkama kompanije Maxar Techologies se mogu vidjeti dva izgorjela aviona na glavnoj liniji leta u Belbeku, uz treći parkiran na zaštitnom nasipu, a te uništenu zgradu u blizini.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Guverner Sevastopolja kojeg je imenovala Rusija Mihail Razvožajev rekao je u petak, 17. maja, na Telegramu da su Rusi "uspješno odbili masovni neprijateljski napad na Sevastopolj". Utvrdio je da su uništeni "desetci" bespilotnih letjelica i "više od pet dronova"

Nakon napada ukrajinske bespilotne letjelice izbio je požar u ruskoj rafineriji nafte Tuapse koji je stavljen pod kontrolu, rekli su funkcioneri regije Krasnodar.

Satelitski snimci

U Sevastopolju je u napadu oštećena trafostanica, rekao je lokalni guverner Mihail Razvožajev na Telegramu.

"Bit će izoliranih nestanaka struje. S obzirom na situaciju, donio sam odluku o prekidu nastave u svim školama, ustanovama srednjeg strukovnog obrazovanja i vrtićima", napisao je na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije