Ukrajina želi razgovor sa Rusijom i OEBS-om u roku od 48 sati

0
Radiosarajevo.ba
Ukrajina želi razgovor sa Rusijom i OEBS-om u roku od 48 sati
Foto: EPA / Vojne snage nagomilane blizu ukrajinske granice

Ukrajina je danas saopštila da u roku od 48 sati želi razgovore sa Rusijom i članicama Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), na kojima bi bilo riječi o jačanju ruske vojske u blizini Ukrajine i unutar Krima.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitri Kuleba rekao je da Moskva nije odgovorila nakon što se Kijev u petak pozvao na dio Bečkog dokumenta - skup bezbjednosnih sporazuma - tražeći od Moskve da objasni svoje vojne aktivnosti, prenio je Tanjug.

"Shodno tome, preduzimamo sljedeći korak: Zahtijevamo sastanak sa Rusijom i svim državama učesnicama u roku od 48 sati kako bismo razgovarali o njenom jačanju i preraspoređivanju duž naše granice i privremeno okupiranog Krima", napisao je Kuleba na Twiteru.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

"Ako je Rusija ozbiljna kada govori o nedjeljivosti bezbjednosti u prostoru OEBS-a, ona mora da ispuni svoju posvećenost vojnoj transparentnosti kako bi smanjila tenzije i unaprijedila bezbjednost za sve", rekao je Kuleba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije