Ukrajina: Trudnica koja je preživjela horor u Mariupolju opisala šta se događalo

1
Radiosarajevo.ba
Ukrajina: Trudnica koja je preživjela horor u Mariupolju opisala šta se događalo
Foto: Prtscr / Youtube / Marijana Višegirska

Fotografije ukrajinske beauty blogerice Marijane Višegirske u trenucima bijega iz bombardirane mariupoljske bolnice proširile su se svijetom.

Višegirska je sljedećeg dana rodila djevojčicu kojoj je dala ime Veronika.

Novinarima je opisala kako je izgledao napad na bolnicu.

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

"Dogodilo se to 9. marta u Bolnici 3 u Mariupolju. Ležale smo na odjelima kad su se staklo, okviri, prozori, zidovi razletjeli.

Ne znamo kako se to dogodilo. Bile smo na svojim odjelima, neke su se uspjele zaštititi, neke nisu", ispričala je dok je malena Veronika ležala uz nju.

Blogericu su ruske vlasti optužile da je plaćena glumica nakon što je fotografirana krvava u mariupoljskom rodilištu nakon bombardiranja.

Marijana je na fotografijama snimljenim nakon granatiranja bolnice bježala s najosnovnijim stvarima, odjevena u pidžamu, krvava lica s jasno vidljivim trudničkim trbuhom, podsjeća Index. Iako je na svom Instagram profilu ranije objavljivala fotografije iz kojih je očito da je trudna, Rusima je to što ima 70 hiljada pratitelja dokaz da je glumica koja je sudjelovala u insceniranju granatiranja rodilišta.

Tvit u kojem ju je ruska ambasada u Londonu optužila da je glumica u međuvremenu je obrisan jer krši pravila Twittera. U njemu je stajalo da je blogerica našminkana i prekrivena lažnom krvlju kako bi se činilo da je ozlijeđena. Također su napisali da je nosila različitu odjeću kako bi se stvorio dojam da su dvije žene ozlijeđene.

Nažalost, jučer smo doznali da ta druga žena, koja je bila na nosilima, nije preživjela, kao ni njena beba...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije