Preminuli trudnica i beba iz bombardovane bolnice u Mariupolju

2
Radiosarajevo.ba
Preminuli trudnica i beba iz bombardovane bolnice u Mariupolju
Foto: Youtube/WOA News / Preminula trudnica iz Mariupolja

Trudnica čija je slika nakon ruskog bombardiranja rodilišta obišla svijet je umrla, javlja Associated Press. Umrla je i beba.

Upravo Associated Press snimio je trudnicu na nosilima koju spasioci kroz ruševine nose do kola Hitne pomoći dok ona gladi svoj krvavi trudnički trbuh, a njeno blijedo lice odražava šok zbog onoga što se upravo dogodilo.

Ona je hitno prevezena u drugu bolnicu gdje su se doktori borili da bi je održali u životu. AP piše da, kad je shvatila da će izgubiti bebu, povikala im je: "Ubijte me sada!"

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Hirurg iz bolnice rekao im je da je ona dovedena u teškom stanju, da joj je bila zgnječena zdjelica i odvojen kuk te da su je doktori podvrgli carskom rezu kako bi pokušali spasiti bebu. Nažalost, beba nije pokazivala znakove života pa su, priča hirurg, krenuli spašavati život majke.

"Više od 30 minuta smo reanimirali majku, ali nažalost nismo uspjeli. I beba i majka su umrle", rekao je hirurg.

AP piše kako u haosu nakon napada doktori nisu stigli saznati njeno ime, ali njen suprug i otac ipak su došli po tijelo, pište Index.

"Barem je neko došao po nju tako da nije završila u masovnim grobnicama koje se kopaju za sve veći broj mrtvih u Mariupolju", zaključuje AP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije