Ukrajina: 'Rusi pokušavaju iskorijeniti ukrajinsku kulturu, nasljeđe i identitet'

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Unkrajinskom narodu

Rusi rade apsolutno sve uisto kao i Srbi što su radili i još uvijek rade u BiH. Pa tako zapališe Vijećnicu, muzeje, sportske dvorane, vjerske objekte, škole... isti rukopis i jednake metode.

A ko kriv?

Oni koji su huskali Ukrajince, lagali im, pricali bajke, obmanjivali ih..... i isti namagarceni Ukri paraleleno desetak godina zlostavljali 6 milijuna Rusa u Ukrajini. Eh, pa nece vise da moze, kaze cika Vlado....

Trofazna logika

Oni koji su huskali Ukrajince, lagali im, pricali bajke, obmanjivali ih..... i isti namagarceni Ukri paraleleno desetak godina zlostavljali 6 milijuna Rusa u Ukrajini. Eh, pa nece vise da moze, kaze cika Vlado.... ka A ko kriv? Ma ja, unistavanjem kulture i objekata koji su od kulturno istorijskog značaja, boriš se za svoj narod, tako reći za nejač. Jel to?

Otkud

Otkud ukrajincima identitet to su rusi uvijek bili do 2014 kada se zapad sjetio da bi mogli biti i nesto drugo. Rusija nastala u kijevu, kijev srce rusije. 2014 hiljadu nacista preuzelo vlast nad narodom od 40 miliona.

/ Najnovije