Ukrajina o pregovorima s Rusijom: "Nema koncenzusa. Potrebno je..."

16
Fena
Ukrajina o pregovorima s Rusijom: "Nema koncenzusa. Potrebno je..."
Foto: Twitter / Dmytro Kuleba

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitr Kuleba rekao je da su mirovni pregovori s Rusijom teški i opovrgnuo navode da je postignut , "određeni napredak u rješavanju četiri od šest ključnih pitanja."

Ova reakcija ukrajinskog ministra je došla nakon što je član ruskog pregovaračkog tima ranije rekao da se dvije strane približavaju postizanju dogovora o nekim sekundarnim pitanjima, prenosi BBC.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan je također rekao da je postignut napredak u pregovorima.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Ali Kuleba je rekao da ,,nema konsenzusa sa Rusijom o četiri tačke".

"Proces pregovora je veoma težak - objavio je on na svom Facebook profilu. "Ukrajinska delegacija je zauzela čvrst stav i ne odustaje od svojih zahtjeva. Insistiramo, prije svega, na prekidu vatre, sigurnosnim garancijama i teritorijalnom integritetu Ukrajine."

Kuleba je kasnije na Twitteru napisao da ,,još nema konsenzusa u pregovorima", požalivši se da se ,,Rusija drži ultimatuma".

"Da bismo stimulirali konstruktivniji pristup, potrebne su nam dvije stvari: više sankcija i više vojne pomoći Ukrajini", napisao je Kuleba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije