Uhapšeni Bosanac, Italijan i Nijemac: Prodavali osam ukradenih trkačkih bicikala

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Bosanac, Italijan i Nijemac: Prodavali osam ukradenih trkačkih bicikala

Pokušali su zaraditi od prodaje osam skupocjenih 8 trkačkih bicikala na velodromu Marcianise, ali su ih karabinjeri otkrili i uhapsili.

Sve je počelo kada je sa Velodroma Marcianise, nedaleko od Caserte (Italija), nestalo osam trkačkih bicikala. Riječ je o skupocjenim dvotočkačima, vrijednim ukupno oko 20 hiljada eura, koje je Italijanska biciklistička federacija upravo isporučila Biciklističkom savezu Kampanije.

Policija Marcianisea, primivši prijavu o krađi, započela je istragu, ukrštajući podatke osoba koje su policiji već poznate po sličnim krađama sa kontrolom društvenih mreža, gdje se predmeti "sumnjivog" porijekla prodaju po niskim cijenama. Zapravo se najčešće dešava da kradljivci plijen prodaju "trećim" licima koji ih onda oglašavaju na internetu.

Karabinjerima je uspjelo da "identificiraju" ukradene bicikle i postavili su zamku "oglašivačima". Na kraju su otkrili prodavce ukradenih bicikala robe: Bili su državljani BiH, Italije i Njemačke.

Protiv Bosanca, Italijana i Nijemca je podignuta prijava za primanje i prodaju ukradene robe. Tek se treba utvrditi da li je ova trojka povezana i sa krađom bicikala koji su, inače, vraćeni Velodromu Marcianise.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije