Kod Barcelone uhapšen Bosanac: Nakon pljačke pregazio vlasnika kamp-kućice

Radiosarajevo.ba
Kod Barcelone uhapšen Bosanac: Nakon pljačke pregazio vlasnika kamp-kućice
Printscreen / Bosanac nakon pljačke pregazio vlasnika kamp-kućice

Policija u španjolskom gradu Mossos d'Esquadra, kod Barcelone, uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg sumnjiče za nasilnu pljačku i zastrašivanje para u kamp-kućici u Montseny Norteu.

Prema pisanju španjlskih medija uhašeni Bosanac završio je u pritvoru 15. augusta, a iza sebe ima bogat policijski dosije zbog sličnih zločina.

Portal Deia prenosi da se incident dogodio 6. augusta u 5 sati ujutro, kada je žrtva spavala sa svojim partnerom u kamp kućici parkiranoj na parkiralištu kamiona u servisnom dijelu Montseny Norte.

Kad je osjetio buku, muškarac je ustao i zatekao Bosanca kako nasilno pokušava provaliti vrata i ukrasti ženinu torbicu, pa je potrčao za njim.

Medij je objavio i snimak na kojem se vidi kako su lopov i njegov saučesnik u trku upali u vozilo, te da se žrtva uhvatila za haubu automobila nakon čega je pala i pregažena.

Nakon ulaska u vozilo, lopovi su žrtvu vukli desetak metara prije nego što je pao na zemlju, a uspjeli su mu povrijediti lijevu nogu.

Katalonska policija pokušava identificirati drugog počinitelja događaja, koji je bio u pratnji Bosanca u trenutku pljačke, pa ne isključuje daljnja hapšenja.

Pogledajte snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije