Uhapšena supruga meksičkog kralja droge, suočena sa teškim optužbama

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšena supruga meksičkog kralja droge, suočena sa teškim optužbama
BBC / Emma Coronel Aispuro

Supruga meksičkog kralja prodaje droge Joaquina "El Chapa" Guzmana uhapšena je u SAD zbog sumnje da je i sama trgovala drogom, piše BBC.

Emma Coronel Aispuro (31) zadržana je u međunarodnoj zračnoj luci Dulles. Optužena je za sudjelovanje u distribuciji kokaina, amfetamina, heroina i marihuane.

Guzman (63) služi doživotnu kaznu u New Yorku zbog trgovine drogom i pranja novca.

Tokom njegovog suđenja 2019. godine objavljena su šokantna svjedočenja o njegovom životu, od drogiranja i silovanja djevojčica od 13 godina do izvođenja hladnokrvnih ubistava.

Coronel Aispuro je osim za trgovinu drogom optužena i za organizaciju El Chapovog bijega iz zatvora u Meksiku 2015. godine kada su njegovi sinovi kupili zemljište pored zatvora i iskopali tunel do El Chapa.

Coronel Aispuro ima dvojno državljanstvo SAD i Meksika. Ona i El Chapo imaju dvoje djece, blizance. Skoro svakoga dana prisustvovala je suđenju u New Yorku.

"Suprug kojeg ja poznajem nije onaj kojeg se prikazuje na suđenju. Ja se divim čovjeku kojeg sam upoznala i za kojeg sam se udala", kazala je tada El Chapova supruga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije