Uhapšen treći osumnjičeni u slučaju ucjene Michaela Schumachera

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen treći osumnjičeni u slučaju ucjene Michaela Schumachera
DPA / Michael Schumacher

U Vupertalu je tužilaštvo saopćilo da je uhapšen treći osumnjičeni u slučaju pokušaja ucjene porodice Michaela Schumachera, bivšeg asa Formule 1 koji je teško povrijeđen.

Uhapšeni 52-godišnjak je radio u obezbeđenju porodice, izjavio je glavni tužilac Wolf-Tilman Baumert. Policija je prilikom hapšenja pronašla značajne dokaze u Vilfratu, nedaleko od Vupertala.

Krajem juna, policija je uhapsila oca i sina pod sumnjom da su prijetili Schumacherovima objavljivanjem fotografija koje prikazuju u kakvom je stanju Michael. Istraga je dovela do nekadašnjeg radnika u obezbeđenju porodice, čiji je identitet otkriven u toku istrage, prenosi German News Service.

Češki Parlament odao počast žrtvama genocida: "Sjećanje na Srebrenicu nas tjera da djelujemo"

Češki Parlament odao počast žrtvama genocida: "Sjećanje na Srebrenicu nas tjera da djelujemo"

Porodica Schumacher strogo čuva privatnost Michaela od njegove teške glavne povrede tokom skijanja u decembru 2013. godine. Od tada se nije pojavljivao u javnosti, a detalji o njegovom zdravstvenom stanju ostaju predmet nagađanja.

Michael Schumacher, koji je u januaru napunio 55 godina, osvojio je sedam šampionskih titula za Beneton i Ferrari, što je rekordni broj koji dijeli s aktuelnim vozačem Lewisom Hamiltonom. Hamilton je također oborio Schumacherove rekorde broja pobjeda i osvojenih pole positiona u Formuli 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije