Uhapšen svećenik koji je 26 godina bio u bjekstvu zbog pedofilije

AA
Uhapšen svećenik koji je 26 godina bio u bjekstvu zbog pedofilije
Foto: Twitter / Lociran u Maroku i izručen SAD
Američki katolički svećenik Arthur Perrault, koji je prije 26 godina optužen za seksualno uznemiravanje nad djecom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), lociran je i uhapšen u Maroku te izručen SAD-u.

Prema informacijama iz izvora bliskih Ministarstvu pravde Maroka, 80-godišnji katolički svećenik optužen za pedofiliju uhapšen je ovoj zemlji nakon 26 godina bijega, te je izručen SAD-u.

Američki list "New York Times" objavio je kako je specijalni agent FBI-a James Langenberg potvrdio da su dvojica uposlenika ove agencije u četvrtak otputovala u Maroko kako bi preuzeli svećenika.

Langenberg je dodao kako je Perrault prošle godine lociran u Maroku, te da je proces izručenja SAD-u trajao oko godinu dana.

Katolički svećenik je 1992. godine optužen za pedofiliju nakon čega je pobjegao iz SAD-a. Navodi se kako je tokom 20-godišnje službe seksualno zlostavljao više maloljetnika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije