Uhapšen Safet zvani "Sergio": Volio se slikati s fudbalerima i vođama navijača

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Safet zvani "Sergio": Volio se slikati s fudbalerima i vođama navijača

Policija u Genoi sinoć je uhapsila Safeta Altića, jednog pod najtraženijih kriminalca i trgovaca drogom u Italiji i Europi. Altić, poznatiji pod nadimkom "Sergio", ima srbijansko državljanstvo, mada se u nekim izvještajima spominje i da je državljanin BiH.

Protiv 43-godišnjeg Altića vodi se nekoliko istraga, a sve do sinoć nalazio se bijegu. Italijanskoj javnosti postao je poznat po snimcima na kojima je u društvu fudbalera Genoe Giuseppea Scullija i vođe navijača Massima Leopizzija.

Nakon što su dobili informaciju da se krije u jednoj kući u ulici Gribodo, policajci su u subotu navečer krenuli u akciju. U pokušaju bijega Altić je skočio sa zida visine tri metra, ali je savladan i uhapšen. Osim od skoka, na njegovoj glavi i tijelu bile su vidljive i neke ranije povrede, vjerovatno zadobivene u obračunima u Španiji, gdje je boravio u posljednje vrijeme.

Nakon hapšenja Altić je primljen u klinički centar zatvora u Marassiju. Tužilaštvo je najavilo pokretanje postupka i protiv bračnog para koji je u svom stanu skrivao Altića: 56-godišnjeg građanina Cagliarija i njegove 52-godišnje supruge iz Genoe.

Video o liku i djelu Safeta Altića, te njegovom hapšenju možete vidjeti ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije