Uhapšen rođak vozača "kamiona smrti" iz Berlina Anisa Amrija

Radiosarajevo.ba
Uhapšen rođak vozača "kamiona smrti" iz Berlina Anisa Amrija
U Tunisu je uhapšen rođak napadača iz Berlina i još dvije osobe, javio je BBC.

Ministar za unutrašnje poslove Tunisa potvrdio je da su uhapšene tri osobe, uzrasta između 18 i 27 godina, za koje se sumnja da su dio terorističke ćelije. 

Anis Amri osumnjičen je za napad kamionom na božićni market u Berlinu, nakon čega je 12 ljudi poginulo, a 50 osoba povrijeđeno.

Amri ubijen je u Milanu nekoliko dana nakon napada u Berlinu. 

Do pucnjave je navodno došlo nakon što je osumnjičenog zaustavila policija u rutinskoj kontroli. Kako su tada javili mediji, Amri je upucao policajca te ga teško ranio.

Za vrijeme pucnjave je "uzvikivao Allahu ekber" te je pokušao pobjeći od policije, istovremeno pucajući na policajce. Kako pišu italijanski mediji, Amrija su u tri ujutro zaustavila dva policajca. Nakon što je Amri ranio prvog, drugi ga je upucao i ubio.

Kod Amrija je pronađena karta za voz, koja će istražiteljima pomoći otkriti kuda se Amri kretao proteklih nekoliko dana. Kako navodi Corriere della Sera, Amri je iz Chamberyja u Francuskoj putovao u Torino, a nakon toga u Milano. Na željezničku stanicu stigao je u jedan ujutro, dva sata prije nego što ga je zaustavila kontrola. Slučaj je preuzela italijanska antiteroristička policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije