Udario u policijski auto, krao vozila, ranio prolaznika pa izvršio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Udario u policijski auto, krao vozila, ranio prolaznika pa izvršio samoubistvo
Twitter/Screenshot / Divljao po Sydneyu
Neidentifikovani Australijanac zabio se danas džipom u automobil sydneyske policije, oteo kombi obližnjeg supermarketa i taksi vozilo, nalijetao na druge automobile i ranio nožem prolaznika, a potom izvršio samoubistvo pred policajcima.

Dramatični niz događaja, za koji policija kaže da nema veze sa terorizmom, počeo je kada je policija pokušala da zaustavi džip jer nije imao registarske tablice, prenosi Reuters.

Vozač (24) je tada džip zabio u policijsko vozilo, zatim oteo dopremno vozilo supermarketa sedam kilometara odatle i vozio gradom oko 20 kilometara do predgrađa u blizini aerodroma, udarajući u više automobila na tom putu.

Vozač je pokušao da ukrade još jedno vozilo, pri čemu je ubo nožem prolaznika koji je pokušao da ga zaustavi, prije nego što je ukrao taksi vozilo.

Policija je, na kraju, zaustavila napadača za volanom taksija i pokušala da ga onesposobi elektrošokom, ali je muškarac tada sam sebi zario nož u grudi i preminuo na licu mjesta.

"Napadač nije pokušavao da namjerno naškodi ljudima", rekao je novinarima u Sydneyu pomoćnik komesara policije Mick Fitzgerald.

Prema njegovim riječima, taj muškarac je pokušao da učini sve kako bi izbjegao hapšenje, a njegovi postupci, posebno kada je ubo nožem nedužnu osobu, jesu postupci osobe za koje policija vjeruje da je imala mentalne zdravstvene probleme.

Policija nije identifikovala napadača niti je iznijela detalje o incidentu.

Fitzgerald je rekao da je on bio poznat policiji, ali da nije imao značajnu kriminalnu prošlost.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim režama vidi se muškarac u bež košulji i kačketu kako gestikulira tražeći od taksiste da izađe iz vozila, a onda sam ulazi u crveni taksi i odlazi.

Očevici ga opisuju kao osobu koja je djelovala pomahnitalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije