Ubistvo državljanina BiH: Judith je Sinišu izbola nožem za maslac i otišla spavati

J. M.
Ubistvo državljanina BiH: Judith je Sinišu izbola nožem za maslac i otišla spavati

U četvrtak smo izvijestili o ubistvu 37-godišnjeg državljanina BiH koga je u austrijskom Judenburgu nožem izbola njegova 32-godišnja partnerica, inače austrijska državljanka.

Horor u Austriji: Nožem ubola u nogu državljanina BiH i pustila da iskrvari do smrti

Austrijski mediji donose nešto više detalja o ovom zločinu. Ubica Judith K. (32) i ubijeni Bosanac Siniša D. (37) godinama su bili u burnoj vezi koju su pratile žestoke svađe. U njihovom stanu često je morala intervenirati i policija, a nadležne službe su im prije samo nekoliko mjeseci "oduzele" 13-godišnju  kćerku.

Ono što se desilo u noći s utorka na srijedu još nije do kraja razjašnjeno jer su, čini se, oboje bili pijani. Svađa je eskalirala, Judith je navodno uzela nož za maslac i Sinišu ubola po jednom u glavu i desni bok. Na početku ovi ubodi nisu bili kobni, pa su njih dvoje čak otišli na spavanje!

Ni u srijedu ujutro Judith (i Siniša?) nisu smatrali da treba pozvati hitnu pomoć. Tek kad se 32-godišnjakinja vratila iz kupovine popodne oko 16.30 sati, alarmirala je nadležne službe. Njen partner je već iskrvario u krevetu. Hitna pomoć je pronašla Sinišu D. na podu, gdje ga je vjerovatno Judith K. pokušala reanimirati. 

Sada se vodi istraga za ubistvo, iako je Judith K. istražiteljima rekla da je partnera "htjela samo ogrebati". Prema Judith K. primjenjuje se pretpostavka nevinosti Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava: "Svako ko je optužen za krivično djelo ima pravo da se smatra nevinim dok se njegova krivica ne dokaže na osnovu zakona".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije