Ubila ljubavnika pa od njegovog mesa djeci napravila paprikaš za ručak

Radiosarajevo.ba
Ubila ljubavnika pa od njegovog mesa djeci napravila paprikaš za ručak
Suđenje Katherine Knight počelo je u oktobru 2001. Prethodno se izjasnila da nije kriva za stravično ubistvo ljubavnika, a njeni advokati su pripremili čvrstu odbranu.

Sve je ukazivalo na to da će okrenuti porotu u njenu korist. A kako i ne bi? Najzad, djelovala je tako milo, oličenje majčinskog tipa. Zar je ona mogla da počini tako surov zločin?

Sudija je, međutim, prvog dana odložio suđenje, bez izvođenja svjedoka. Knight je tokom noći očigledno promijenila iskaz i izjasnila se kao kriva. Istog dana je odvedena u zatvor, a sudija je naložio da se u dokument stavi napomena: "Da nikada ne bude oslobođena". Prvi put u historiji, jedna žena je osuđena na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovnog oslobađanja, prenosi Acast u prisjećanju na jedan od najgorih zločina u Australiji.

Presuda je bila na mjestu, s obzirom na to da je partneru nanijela 37 uboda nožem, ogulila mu kožu, a zatim od njega skuhala paprikaš koji je namjeravala da posluži njegovoj djeci za ručak.

Ona i danas tvrdi da je nevina i odbija da prihvati odgovornost za svoje postupke. Žalila se na presudu, ali je njena žalba odmah odbijena. Tvrdi da se ne sjeća šta je uradila, ali da ne bi mogla da uradi tako nešto, ali njena prošlost s muškarcima govori drugačiju, zastrašujuću, priču.

Serija nasilja

Godine 1973., dok je radila na tranžiranju mesa u kasapnici, upoznala je Davida Kelletta. Alkoholičar, sklon nasilju, koristio svaku priliku da počne svađu. Knight nije oklijevala da mu se pridruži u pesničenju. Kellett je ubrzo shvatio da je ona sposobna za mnogo gore stvari i vrlo brzo našao se u njenoj vlasti. Godinu kasnije ubijedila ga je da se oženi njome, mada je toga dana bio po snažnim dejstvom alkohola.

Prve bračne noći, nakon što je Kellett zaspao poslije žestokog seksa, nezasita Ketrin riješila je da se obračuna s novopečenim mužem i počela je da ga davi.

Srećom, probudio se i uspio je da se odbrani. Iako je pokušala da ga ubije, njihov brak je trajao više od 10 godina i dobili su dvije kćerke. Kada ju je jedne noći napustio, zapala je u tešku psihičku krizu. Mjesecima se liječila u psihijatrijskoj bolnici, nakon što je ugrozila život mehaničara koji je popravio automobil njenom mužu. Htjela je da mu se osveti zato što mu je time omogućio da je napusti.

Šest godina nakon izlaska iz bolnice, Katherin je upoznala Davida Sondersa. Nekoliko mjeseci kasnije doselio se u stan u kome je živjela s kćerkama, ali je zadržao i svoj stan. Činjenica da ima život odvojen od njenog u njoj je izazivala ekstremnu emocionalnu uznemirenost. Na njegove oči je prerezala vrat njegovom dvomjesečnom štenetu, samo da bi mu pokazala za šta je sposobna.

Uprkos tome, godinu kasnije dobili su kćerku. Sonders ju je, međutim, napustio ubrzo nakon porođaja, nakon što je ona pokušala da ga ubije makazama.

Poslije toga se u njenom životu pojavio John Chilingwort, s kojim je bila u vezi tri godine. I s njim je rodila dijete, prvog sina. Njihova veza je uglavnom bila neproblematična, možda zbog toga što je još tada imala ljubavnika po imenu John Price. Ta veza će biti uvod u njenu propast.

U početku je sve bilo uredu. Price je imao dvoje starije djece, koja su živjela s njima i koja su se relativno dobro slagala s Katherin. Bio je rudar i dobro je zarađivao, pa je i ona bila zadovoljna. Kada je predložila da se vjenčaju, a on odbio, postala je nasilna.

Njenom krivicom otpušten je s posla, a on ju je izbacio iz kuće. Nekoliko mjeseci kasnije ponovo se doselila, ali je on i dalje odbijao da se vjenčaju. Tokom žestoke svađe u februaru 2000. nanijela mu je površinsku povredu nožem u grudi. On je slučaj prijavio policiji i izdejstvovao zabranu kontakta kako bi zaštitio djecu. Kolegama je rekao da, ako ikada nestane, to znači da ga je Ketrin ubila.

Oglulila mu kožu, pa skuhala glavu sa povrćem

Na povratku kući s posla, Price bi obično svratio kod komšija, da bi oko 23 sata otišao na spavanje. Te kobne noći Knight se vratila ubrzo nakon što je legao, spremila večeru, gledala televiziju, istuširala se, a zatim otišla u Priceovu sobu. Te noći su imali seks, a onda je on ponovo zaspao.

Katherin je uzela mesarski nož koji je držala pored kreveta "u slučaju da joj bude potreban" i izbola Pricea 37 puta.

Forenzičari su utvrdili da se probudio tokom brutalnog napada, a zatim podlegao ranama. Ona ga je oduvkla niz stepenice, ogulila mu kožu i okačila njegovo tijelo o kuku, koja je visila u dnevnoj sobi. Poslije toga mu je odsekla glavu, a tijelo isjekla na komadiće i napravila paprikaš. Jelo je sipala sebi u tanjir, ali očigledno nije mogla da ga pojede, jer su nađeni polusažvakani ostaci.

Poslije toga je legla pored osakaćenog i obezglavljenog Prajsovog tijela i, popivši hrpu tableta, onesvijestila se.

Kad su vidjele da ga nema, kolege su se sjetile njegovog upozorenja i pozvali policiju, koja je zatekla užasan prizor. Odmah su uhapsili ošamućenu Ketrin, koja je tvrdila da se ne sjeća prethodne noći.

Na šporetu u kuninji kuhala se Priceova glava s povrćem, a na stolu su stajala dva puna tanjira, koja su bila označena imenima. Policija je u užasu shvatila: paprikaš je htjela da posluži i njegovoj djeci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije