Ubijen jedan od najbogatijih Britanaca

1
Radiosarajevo.ba
Ubijen jedan od najbogatijih Britanaca
Foto: Dailymail.co.uk / Policija / Ilustracija

Jedan od najbogatijih Britanaca pronađen je mrtav u svom domu, a njegova supruga bori se za život.

Sir Richard Lexington Sutton (83) pronađen je sinoć oko 21 sati, a na tijelu je imao rane nastale uslijed uboda nožem. Njegova supruga ozlijeđena je i hitno prebačena u bolnicu, piše Jutarnji.

Policija je nakon ispitivanja svjedoka krenula u potragu za Range Roverom. Tokom noći i jutra pratili su automobil kroz četiri okruga, duž više od 160 kilometara, prije nego što su ga zaustavili u četvrti Hammersmith u zapadnom Londonu.

Policija je uhapsila 34-godišnjaka zbog sumnje na ubistvo, piše britanski Times. Muškarac je prebačen u bolnicu zbog ozljeda koje nisu opasne po život, a policija vjeruje da je osumnjičeni poznavao žrtvu.

Bogatstvo Sira Suttona, čija porodična plemićka titula potječe iz doba kralja Jamesa I, procjenjuje se na oko 301 milijuna funti.

Osim gotovo dva milijuna funti vrijednog imanja Moorhill u Dorsetu, u kojem je pronađen mrtav, Sutton je još posjedovao hotel Sheraton Grand s pet zvjezdica, luksuzni hotel Athenaeum na Piccadillyju i nekoliko farmi.

Procjenjuje se da on i njegova porodica ukupno posjeduju oko 3000 hektara zemlje diljem Velike Britanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije