Napad u Coloradu: Ubijen i 23-godišnji Neven Stanišić

9
Radiosarajevo.ba
Napad u Coloradu: Ubijen i 23-godišnji Neven Stanišić
PrtScr / Scene nakon napada

U pucnjavi u američkom gradu Boulderu jučer je ubijeno deset osoba, među kojima i 51-godišnji policajac Eric Talley.

Napad se dogodio u supermarketu, a vlasti u Boulderu (Colorado, SAD) izvijestile su danas kako je za 10 slučajeva prvostepenog ubistva optužen 21-godišnjak iz Arvade, također grada u Coloradu, imena Ahmad Al Aliwi Alissa.

Načelnica policije Boulder Maris Herold pročitala je imena 10 žrtava, u dobi od 20 do 65 godina.

Smrtno su stradali Denny Strong (20), Neven Stanišić (23), Rikki Olds (25), Tralona Bartkowiak (49), Teri Leiker (51), Eric Talley (51), Suzanne Fountain (59), Kevin Mahoney (61), Lynn Murray (62) i Jodi Waters (65).

Službene informacije još uvijek nisu dostupne, no sudeći prema društvenim mrežama, preminuli 23-godišnji Neven Stanišić srpskog je podrijetla.

Iz pravoslavne crkve Jovan Krstitelj u Lakewoodu za Blic je potvrđeno kako je Stanišić bio njihov paroh.

Naveli su kako je išao na posao kada se pucnjava dogodila.

"Srce me danas boli", rekao je guverner Jared Polis i dodao da ne samo da je izgubljeno deset života, već je ovo pravi užas i teror za sve.

"Bilo bi preuranjeno za nas da u ovom trenutku donosimo bilo kakve zaključke", rekao je Michael Schneider, agent zadužen za FBI-jev terenski ured u Denveru, na informativnom sastanku o mogućem motivu ubistava, navodi Večernji.

Podsetimo, pucnjava se dogodila nekoliko kilometara od kampusa Univerziteta Kolorado, u prehrambenoj prodavnici u kojoj su ljudi kupovali, ali i primali vakcine protiv COVID-a. To je druga masovna pucnjava u Americi u zadnjih sedam dana, nakon pucnjave u lokalnim salonima za masažu u Atlanti u kojoj je prošlog utorka ubijeno osam ljudi, među kojima šest žena azijskog porijekla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije