Ubijen gradonačelnik tokom policijskog pretresa njegovog imanja

Anadolija
Ubijen gradonačelnik tokom policijskog pretresa njegovog imanja
Najmanje sedam osoba, među kojima je i gradonačelnik Ozamisa ubijeni su u policijskoj akciji koja se dogodila rano jutros u tom filipinskom gradu.

Filipinska policija jutros je izvršila pretres na privatnom imanju, a tom prilikom je suočena sa oružanim napadom na koji je odgovorila istom mjerom. Oružani sukob se dogodio na imanju porodice Parojinog.

Lokalni mediji javljaju da je u sukobu ubijeno sedam osoba, među kojima je i gradonačelnik Reynaldo Parojinog, njegova supruga, jedan regionani zvaničnik i novinar.

Šef policije Timoteo Pacleb kazao je da je policijska akcija izvedena u okviru borbe protiv krijumčarenja droge i oružja.

Policija je uhapsila i dogradonačelnicu Nova Princess Parojinog-Echavez i nejnog polubrata, a oboje su djeca ubijenog gradonačelnika.

Porodica Parojinog je jedna od filipinskih porodica koje je filipinski predsjednik Rodrigo Duterte stavio na listu onih koji podržavaju kriminal i krijumčarenje droge. Parojinogi su negirali optužbe, ali tokom jutrošnje akcije na njihovim imanjima je zaplijenjena veća količina droge i ilegalnog oružja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije