! / UAE: Sudarila se dva aviona na aerodromu u Dubaiju

22. 07. 2021. u 13:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Na pisti na Međunarodnog aerodroma u Dubaiju sudarila su se dva putnička aviona.  U ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, javile su vlasti, prenosi N1.

Sudarili su se avion niskobudžetske kompanije FlyDubai i kompanije Gulf Air sa sjedištem u Bahreinu.

Kompanija FlyDubai saopštila je da je jedan od njegovih Boinga 737-800 na putu za Kirgistan imao „manji incident“ i bio primoran da se vrati na početni položaj. Kompanija je navela da su putnici prebačeni na drugi let šest sati kasnije.

„FlyDubai će raditi sa vlastima da ispita incident“, navela je aviokompanija, dodajući kako je u sudaru oštećen vrh krila jedne od letelica.

Druga kompanija, Gulf Air, saopštila je da je jedna od njenih letelica „pogođena kod repa letelicom druge aviokompanije“.

Gulf Air nije naveo ime druge kompanije, ali je dodao da radi na tome da osigura putnicima druge letove da stignu do svojih konačnih odredišta.

Gulf Air prevozi putnike od Međunarodnog aerodroma u Dubaiju do svog centra Međunarodnog aerodroma Bahreina u Manami.

Uprava Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, najfrekventnijeg aerodroma za međunarodna putovanja prije pandemije koronavirusa, saopštila je da su zbog sudara bili primorani da zatvore jednu od svoje dvije piste na dva sata. Kompanija je navela da operacije nisu pogođene tim zatvaranjem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA