Ukinuli su sve mjere i ispraznili police u supermarketima...

0
Radiosarajevo.ba
Ukinuli su sve mjere i ispraznili police u supermarketima...
Foto: Twitter / Prazne police u Velikoj Britaniji

Supermarketi u Velikoj Britaniji u srijedu navečer upozorili su premijera Borisa Johnsona da ima samo 48 sati da popravi pingdemiju odnosno probleme s isporukom i snabdijevanjem robom u marketima ili će se kupci suočiti s praznim policama.

Ogroman broj osoblja morao se samoizolirati i pritom gomilati zalihe nakon što ih je aplikacija zdravstvene službe NHS-a "pingovala" odnosno natjerala da ostanu u kući, piše SkyNews.com.

Britanski trgovci kažu da su pod "sve većim pritiskom" kako bi police bile u potpunosti opskrbljene uslijed nedostatka osoblja uzrokovanog "pingdemijom".

Šefovi su upozorili da lanci dostavljanja "počinju propadati" zbog malog broja radnika, uključujući vozače kamiona i osoblja za preradu mesa, koje je aplikacija NHS COVID pingirala.

Premijer se izvinio, ali je ponovo odbio promijeniti sistem aplikacije zdravstvene službe.

Lanac supermarketa "Island" poručio je da će zatvoriti "niz trgovina" s 1.000 radnika što je četiri posto radne snage jer su prisiljeni na samoizolaciju, piše The Sun

Kompanija BP privremeno je zatvorila neke benzinske pumpe zbog problema s dostavljanjem goriva. zabrinjava ih upozorenje i prognoze da bi se oko 20 posto zaposlenika moglo samoizolirati do sljedećeg mjeseca.

Šef lanca supermarketa Island, Richard Walker rekao je medijima da je angažirao 2.000 privremenih radnika za pokrivanje izostanaka uzrokovanih pingdemijom.

Neki su kupci iz Velike Britanije su na društvenoj mreži Twitter objavili slike praznih polica supermarketa u dijelovima zemlje. Ipak, mnogi za ovaj problem u Britaniji krive i Brexit koji je poremetio lance i načine dostave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije