U utorak minuta šutnje za žrtve i zastave na pola koplja

Anadolija
U utorak minuta šutnje za žrtve i zastave na pola koplja
/ AA
Policija koja je privela 12 ljudi što se povezuju sa jučerašnjim terorističkim napadom u Londonu, nastavlja vršiti pretrese u kojima je izvela upade, javlja Anadolu Agency (AA).

Britanska policija je nakon napada izvedenog sinoć proširila akcije.

U akciji izvedenoj jutros u naselju Barking, na istoku grada privedeno je 12 ljudi, među njima i žena, a u toku je pretres na nekoliko adresa među kojima se nalazi i jedna od napadača. Policija je izvela pretres i zgrade u East Hamu.

Britanski mediji pozivajući se na izjave svjedoka javljaju kako je napadač u čiji je dom izvršen pretres, tu živio najmanje tri godine. Bio je oženjen i imao dvoje djece.

U toku je i istraga na mjestu napada na Londonskom mostu i Tržnici Borough.

Osim toga, u medijima su se pojavili i navodi novih očevidaca. Tvrdi se da je jedan policajac povrijeđen na Tržnici Borough dok nije bio na dužnosti, a drugi policajac koji je pokušao savladati napadača bio je meta napada nožem.

U akciji policije koja je intervenisala za osam minuta od dojave i koja je usmrtila napadače, potrošeno je 50 metaka, a jedan građanin je pogođen slučajno.

Liječenje povrijeđenih osoba, među kojima se nalaze i životno ugrožene, i dalje traje, a britanska premijerka Theresa May posjetila je pojedine povrijeđene osobe smještene u bolnici King’s College.

Policija je saopćila i kako je bijeli kombi korišten u napadu nedavno iznajmljen. Građani i pripadnici snaga sigurnosti danas su na Londonskom mostu i Tržnici Borough položili cvijeće za žrtve.

U zemlji će u utorak biti održana minuta šutnje za žrtve, a zastave će biti spuštene na pola koplja. Osim trojice napadača u napadu izvedenom u subotu 3. juna u Londonu smrtno je stradalo sedam ljudi, a 48 ih je povrijeđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije