U uraganu Ida na sjeveroistoku SAD-a poginulo više od 50 osoba

0
Radiosarajevo.ba
U uraganu Ida na sjeveroistoku SAD-a poginulo više od 50 osoba
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U uraganu Ida na sjeveroistoku SAD poginulo je više od 50 osoba, saopštili su zvaničnici uraganu Ida na sjeveroistoku SAD poginulo je više od 50 osoba, javio je danas Glas Amerike (VOA).

U državi New York potvrđeno je sedamnaest smrtnih slučajeva, četiri osobe živote su izgubile u okrugu Westchester, dok su ostali stradali u gradu New Yorku, javlja agencija Beta.

Riječ je o osobama zarobljenim u nezakonitim podrumskim stanovima u kojima su živjeli zbog niskih prihoda, saopštila je Kathy Hawkul, predstavnica za medije njujorškog guvernera.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

U New Jerseyju potvrđeno je dvadeset i sedam žrtava u oluji, dok se četiri osobe vode kao nestale, objavio je portparol guvernera Phila Murphyja.

New York i New Jersey su među najgore pogođenim državama. Osim ljudskih žrtava, ugrožen je bio javni prijevoz i učestale su bile nestašice struje.

Najavljeno je da će pogođena područja u utorak posjetiti predsjednik SAD Joseph Biden.

U američkoj državi Connecticut prijavljen je jedan smrtni slučaj, u Pennsylvaniji najmanje četiri, dok je u Marylandu preminula jedna osoba.

Broj žrtava uragana Ida u Louisijani porastao je na 12, a strahuje se da bi ih moglo biti još, saopštio je guverner te savezne države John Bel Edwards.

Trenutno struju nema više od 718 hiljada potrošača u Louisijani. Veliki problem su i izuzetno visoke temperature i vlažnost zraka.

Novu prijetnju predstavlja i uragan Larry koji se približava sjeveroistoku SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije