U Ukrajini navodno ubijen brutalni Putinov egzekutor i član zloglasnog Wagnera

2
Radiosarajevo.ba
U Ukrajini navodno ubijen brutalni Putinov egzekutor i član zloglasnog Wagnera
Foto: YouTube/Screenshot / Vladimir Andonov

Zloglasni ruski plaćenik, za kojeg se vjeruje da je odigrao ključnu ulogu u masovnom strijeljanju ukrajinskih ratnih zarobljenika i pogubljenjima civila u regiji Donbas, navodno je ubijen.

44-godišnjeg Vladimira Andonova, kojeg su nazivali i Egzekutor zbog njegove brutalnosti u prethodnim ratovima u Siriji i Libiji, ubio je, prema nepotvrđenim informacijama, ukrajinski snajperist u Harkivu.

"U Ukrajini se saznalo za smrt Vladimira Andonova, poznatijeg kao Vaha. Umro je sinoć tokom izviđanja područja zajedno sa svojim prijateljem", objavio je ruski Moskovsky Komsomolets, a prenosi Sky News.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ruskog plaćenika Vladimira Andonova navodno je ubio ukrajinski snajperist u Harkivu, drugom najvećem gradu u Ukrajini, prenosi Index.

Andonov je bio dio organizacije mreže nemilosrdnih plaćenika pod nazivom Wagner grupa koji su služili pod ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Navodi se da se borio i u specijalnim snagama u istočnoj strateškoj regiji Donbasa kad je Moskva zauzela Krim 2014. godine.

Na Telegram kanalima na kojima se razmjenjuju informacije o ruskoj vojsci također je objavljena informacija o smrti Andonova.

"Umro je noću, tokom izviđanja područja, zajedno sa svojim suputnikom, vjerojatno ga je ubio snajperist", napisao je korisnik pozivajući se na izvore iz Burjatije, istočne regije u Rusiji.

Njegova smrt uslijedila je nakon izvještaja o gubitku dvojice ruskih generala u raketnom napadu.

I ruski državni mediji potvrdili su smrt general bojnika Romana Kutuzova u Donjecku. Spominje se i smrt general pukovnika Romana Berdinkova, koji bi bio najviše rangirani ruski general ubijen u Ukrajini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije