U Turskoj novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom

Radiosarajevo.ba
U Turskoj novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: EPA-EFE / Džamija Sultana Fatiha u Istanbulu

Turska je u nedjelju zabilježila 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj novih slučajeva od prošle sedmice kada je objavljena prva zaraza, čime je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dosegnuo 18.

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca je izvijestio da su dva nova slučaja povezana s prvim detektiranim slučajem zaraze, sedam oboljelih nedavno je doputovalo iz Europe, a tri građanina Turske su nedavno boravili u SAD-u, prenose agencije.

Od prošle srijede, kada je zabilježila prvi slučaj zaraze, Turska je pojačala mjere za zaustavljanje širenja virusa, zatvarajući škole i fakultete, održavajući sportske događaje bez prisustva gledatelja i odgađajući letove za mnoge zemlje.

Također, ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da će od ponedjeljka barovi i noćni klubovi biti zatvoreni, dok se hiljade muslimana, koji se vraćaju u Tursku s umre u Saudijskoj Arabiji, iz mjera predostrožnosti smješta u karantin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije