U Turskoj dan žalosti zbog terorističkog napada u Istanbulu

AA
U Turskoj dan žalosti zbog terorističkog napada u Istanbulu
Zbog napada izvedenog u subotu u Istanbulu u kojem je poginulo 38 ljudi, u Turskoj je danas proglašen dan žalosti, javlja Anadolu Agency (AA).
 

Sve zastave u zemlji spuštene su na pola koplja.

Naredbu o proglašenju dana žalosti i spuštanju zastava na pola koplja dao je premijer Turske Binali Yildirim. U nedjelju je ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio kako se među 38 poginulih, nalazi 30 pripadnika sigurnosnih snaga, sedam civila i jedna još uvijek neidentificirana osoba.

Meta napada koji je izveden u 22.30 sati prema lokalnom vremenu bio je policijski autobus, u kojem su se nalazili pripadnici specijalne jedinice policije angažirani na obezbjeđenju utakmice turske Super toto lige između Besiktasa i Bursaspora.

Do napada na policajce došlo je nakon završetka fudbalske utakmice.

Soylu je u noći sa subote na nedjelju izjavio kako je došlo do dvije eksplozije i da se razmatra mogućnost da je u jednoj od dvije eksplozije učestvovao bombaš samoubica. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije