U šumi pronađeno tijelo bebe, sumnja se da je dijete britanske aristokratkinje

0
Radiosarajevo.ba
U šumi pronađeno tijelo bebe, sumnja se da je dijete britanske aristokratkinje
Foto: EPA / Ilustracija / Policija

Tijelo bebe pronađeno je u šumskom području u Brightonu, u južnoj Engleskoj, nakon što se danima tragalo za nestalim djetetom odmetnute britanske aristokratkinje i njenog partnera, osuđivanog silovatelja.

Constance Marten i Mark Gordon uhapšeni su u ponedjeljak 27. marta, dva mjeseca nakon što su nestali bez traga s tek rođenim djetetom bez znanja o ikakvoj pruženoj zdravstvenoj pomoći majci i djetetu.

Constance je odmetnuta kćerka bogatog britanskog producenta i aristokrata Napiera Martena, povezanog s kraljevskom porodicom, a otuđila se još 2016. godine i prekinula sve kontakte nakon što je upoznala Gordona, piše Dnevnik.hr.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Nakon što se saznalo da je rodila dijete, 35-godišnja Constance i 48-godišnji Gordon su nestali, njihov je automobil pronađen zapaljen, a porodica se zabrinula za sigurnost nje i bebe jer nisu bile kod doktora.

Par je pronađen i uhapšen nakon dva mjeseca skrivanja, ali bez djeteta.

Odbijali su reći gdje se dijete nalazi, a nakon velike potrage policija je objavila kako je pronađeno tijelo u šumi u Brightonu, blizu mjesta gdje je par uhapšen.

Sad se, osim za zanemarivanje djeteta, terete i za ubistvo iz nehata, a više će detalja biti poznato nakon obdukcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije