U SAD uhapšen bivši vojnik: Ubio trudnu kolegicu prije više od 20 godina?

0
Radiosarajevo.ba
U SAD uhapšen bivši vojnik: Ubio trudnu kolegicu prije više od 20 godina?
Foto: FBI / Amanda Gonzales

Bivši pripadnik američkih oružanih snaga uhapšen je jučer na Floridi zbog smrti trudne vojnikinje u bivšoj bazi američke vojske u Njemačkoj prije više od dva desetljeća.

Shannon Wilkerson (42) optužen je za ubistvo prvog stepena iz 2001. tada 19-godišnje Amande Gonzales, koja je u vrijeme smrti bila četiri mjeseca trudna, piše NBC News.

Gonzales je pronađena mrtva u prostoriji vojarne na trećem spratu u Fliegerhorst Kasernu, tadašnjoj vojnoj bazi u blizini Hanaua u Njemačkoj, nakon što se nije javila na posao. Preminula je od gušenja, objavili su iz FBI-a. Bila je na svom prvom zadatku za vojsku i dodijeljena je jedinici čete za snabdijevanje 127. bataljuna za podršku zrakoplovstvu kao kuharica.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Wilkerson je otpušten iz vojske 2004., prema optužnici podignutoj na saveznom sudu u sjevernom okrugu Floride.

Dokument kaže da je otpušten iz rezervnog sastava vojske tri godine kasnije. U dokumentu nije identificiran mogući motiv, a dodatne pojedinosti o navodnom zločinu ili otpuštanju nisu odmah bile dostupne.

Wilkerson se jučer prvi put pojavio pred sudom i izjasnio da nije kriv. Ročište za određivanje pritvora zakazano je za 3. mart.

Prijeti mu kazna doživotnog zatvora ako bude proglašen krivim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije