U SAD-u pogubljen dvostruki ubica: Prije smrti je rekao da sada ide u raj

0
Radiosarajevo.ba
U SAD-u pogubljen dvostruki ubica: Prije smrti je rekao da sada ide u raj
Foto: X.com / David Hosier

David Hosier (69) pogubljen je jučer u Missouriju zbog ubistva svoje bivše djevojke i njenog supruga. To je bilo drugo pogubljenje u Missouriju i sedmo u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine, piše Sky News.

Hosier, koji je uvijek tvrdio da je nevin, poslao je svoju posljednju poruku: "Sve vas ostavljam s ljubavlju. Sada idem u raj. Nemojte plakati za mnom. Samo mi se pridružite kada dođe vaše vrijeme." Proglašen je mrtvim u utorak u 18:11 sati po lokalnom vremenu nakon što mu je data smrtonosna injekcija u državnom zatvoru u Bonne Terreu.

Hosier je osuđen zbog ubistva Angele i Rodneyja Gilpina 2009. u Jefferson Cityju.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Bračni par je ubijen nedaleko od svog stana. Tužioci su rekli kako je Hosier bio u romantičnoj vezi s Angelom Gilpin te da je bio ljut kad je ona to prekinula i pomirila se sa suprugom. Ispričali su kako joj je Hosier prijetio da će je povrijediti danima prije ubistava.

Nakon pucnjave, policija je u torbici Angele Gilpin pronašla zahtjev za zabranom pristupa te još jedan dokument u kojem je izrazila strah da bi Hosier mogao upucati nju i njezinog supruga. Hosier je bio neposredni osumnjičeni i policajci su ga uhapsili u Oklahomi nakon potjere. 

U njegovom automobilu su pronašli 15 pištolja, pancirku, 400 komada streljiva i drugo oružje. Guverner Mike Parson, republikanac i bivši okružni šerif koji je nadgledao 10 pogubljenja otkako je preuzeo dužnost 2018., odbio je u ponedjeljak Hosierov zahtjev za pomilovanjem, navodeći njegov "nedostatak kajanja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije