U Rusiji rekordan broj novozaraženih četvrti dan zaredom

1
Anadolija
U Rusiji rekordan broj novozaraženih četvrti dan zaredom
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Rusija je zabilježila najveći dnevni broj novih slučajeva koronavirusa, koji je za 70 posto veći u odnosu na broj novozaraženih prije mjesec dana, a ova zemlja suočava sa stalnim rastom broja slučajeva.

Nacionalna radna grupa za koronavirus u nedjelju je saopštila da su prethodnog dana zabilježene 34.303 nove infekcije, dok je 19. septembra prijavljeno 20.174 novih slučajeva.

  • Istovremeno broj smrtnih slučajeva je 999, za tri manje od rekordna 1.002 smrtna slučaja prijavljena u subotu.

Vlasti su pokušale ubrzati tempo vakcinacije lutrijama, bonusima i drugim podsticajima, ali do uspjeha nije došlo zbog raširenog skepticizama prema vakcinama i oprečnim signalima zvaničnika.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Prema zvaničnim podacima potpuno je vakcinisano oko 43 miliona Rusa, ili oko 29 posto od oko 146 miliona stanovnika Rusije.

Kremlj je isključio mogućnost zaključavanja u cijeloj zemlji, a neke od 85 ruskih regija ograničile su prisustvovanje velikim javnim događajima, u pozorištima, restoranima i drugim mjestima. Međutim, svakodnevni život odvija se uglavnom uobičajeno u Moskvi, Sankt Peterburgu i mnogim drugim ruskim gradovima.

Radna grupa za koronavirus registrovala je više od 7,99 miliona slučajeva koronavirusa i 223.312 smrtnih slučajeva, što je najveći broj smrtnih slučajeva u Evropi. Rusija je petu po broju smrtnih slučajeva od pandemije u svijetu nakon Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Indije i Meksika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije