U posljednja 24 sata počinjeni novi masakri nad porodicama u Gazi: Ubijeno najmanje 178 ljudi

0
Anadolija
U posljednja 24 sata počinjeni novi masakri nad porodicama u Gazi: Ubijeno najmanje 178 ljudi
FOTO: AA / Izraelski napadi na Gazu

Najmanje 178 Palestinaca je ubijeno, a 293 povrijeđeno u posljednja 24 sata dok su izraelske snage nastavile s napadom na opkoljeni Pojas Gaze, saopćilo je u nedjelju Ministarstvo zdravstva opkoljene enklave.

Naveli su da su izraelske snage u posljednja 24 sata počinile 15 masakara nad porodicama u Pojasu Gaze.

Samo u posljednja 24 sata ubijeno je 178 Palestinaca, a 293 su povrijeđena.

Spektakl dva turska velikana: Edin Džeko i Fenerbahce traže pobjedu i posljednju nadu za trofej

Spektakl dva turska velikana: Edin Džeko i Fenerbahce traže pobjedu i posljednju nadu za trofej

"Mnogi ljudi su i dalje zarobljeni pod ruševinama i na putevima jer ekipe ne mogu doći do njih", saopćeno je iz ministarstva.

Uz najnovije palestinske žrtve, broj ubijenih u izraelskim napadima na Pojas Gaze koji su u toku od 7. oktobra porastao je na 25.105, povrijeđena je 62.681 osoba, saopćilo je ministarstvo.

Istovremeno je izraelski ministar odbrane Yoav Gallant izjavio da će izraelska vojska proširiti napade na Khan Younis na jugu Pojasa Gaze. Nakon leta iznad Gaze, Gallant je iznio procjene o izraelskim napadima na regiju.

Naveo je da izvode intenzivan napad na Khan Younis i da će se to nastaviti širiti.

"Tenkovi, artiljerija i dim aviona zračnih snaga nastavit će prekrivati ​​nebo iznad Pojasa Gaze dok ne postignemo svoje ciljeve, prvenstveno poraz Hamasa i povratak talaca njihovim kućama", rekao je Gallant.

Washington Post je 15. januara napisao da je Izrael izjavio da će nastaviti svoje napade "visokog intenziteta" u Pojasu Gaze tokom cijelog januara, uprkos pritisku SAD-a da smanji smrtnost civila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije