U Parizu uhapšen osnivač platforme Telegram: Optužen je za razna krivična djela

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Cenzura govora i mišljenja

Telegram se najviše koristi u istočnoj EU, manje u SAD. U Kini i Rusiji, Telegram je blokiran kao i većina zapadnih socijalnih mreža. Sandro Gozi, viši predstavnik francuskog predsjednika u EU, izdao je strogo upozorenje platformi za društvene medije Elona Muska, X. On kaže da bi X mogao biti zabranjen u cijeloj Europi ako ne bude u skladu sa Zakonom o digitalnim uslugama. Drugim riječima - ako kažeš nešto protiv države na socijalnim medijima - možeš otići u zatvor. Dolazi fašizam u EU.

Zamisli da ga je Putin uhapsio a ne Makron

Zapadne obavještajne službe žele pristup privatnim porukama Telegrama. Prema francuskim medijima, Durov bi se mogao suočiti s 20 godina zatvora ako ne bude surađivao.

Pavel Durov

Telegram se najviše koristi u istočnoj EU, manje u SAD. U ka Cenzura govora i mišljenja Najviše se Telegram koristi u Ukrajini. Koja je ovo farsa, oni koji su mu napravili algoritam za Telegram, i financiraju ga sada ga hapse. Ima svoj privatni avion a procjenjuje mu se bogatstvo na preko 15 milijardi dolara.

Ironija

ka Zamisli da ga je Putin uhapsio a ne Makron<<😄 Pavel Durov je napustio Rusiju kada je vlada pokušala kontrolirati njegovu kompaniju društvenih medija, Telegram. Ali na kraju, Putin nije bio taj koji ga je uhapsio jer je dozvolio javnosti da koristi slobodu govora. Bila je to zapadna zemlja, saveznik Bidenove administracije i entuzijastična članica NATO-a, koja ga je zatvorila. Pavel Durov večeras sjedi u francuskom zatvoru, živo upozorenje svakom vlasniku platforme koji odbija cenzurirati istinu po nalogu vlada i obavještajnih agencija. Tama se brzo spušta na nekadašnji slobodni svijet

Ode i TikTok uskoro

Radikalizacija počinje na glavnim platformama kao što su Tiktok, X i Instagram, a kasnije prelazi na zatvorene grupe na platformama kao što je Telegram

Predao se dobrovoljno

Za ovim su Francuzi raspisali potjernicu prije nekoliko mjeseci, on je to znak, i opet se odlučio da sleti privatnim avionom u Francusku.

DUROV - FBI širi dezinformacije na Telegramu

Osnivač Telegrama Pavel Durov nedavno je u intervju sa Tucker Carlson otkrio da je FBI unajmio agente da se infiltriraju u &#039;anti-vaxx&#039; Telegram grupe, s FBI-evim izvođačima koji su stvorili više lažnih online identiteta kako bi se pridružili chat sobama koje vode grupe koje se protive mandatima za cijepljenje.

/ Najnovije